Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Військовослужбовці, ветерани та волонтери ініціювали створення в Калуші військового госпіталю | РЕПОРТАЖ

Військовослужбовці, ветерани та волонтери ініціювали створення в Калуші військового госпіталю | РЕПОРТАЖ

Війна змушує суспільство боротися не тільки з ворогом, але й складними викликами всередині нашої країни. Які стосуються не тільки тих, хто зі зброєю в руках на передовій, але й тих, хто в тилу.

Розповідає Інформатор.

Сьогодні, 30 березня, о 14:00, на Площі Героїв зібралося десятки калушан, щоб підтримати ініціативу ГО “Браття з Прикарпаття”.

“Дякую всім, хто прийшов, всім небайдужим людям. Ми зібралися тут, щоб підтримати ініціативу наших воїнів, капеланів та волонтерів”, — розпочала захід співорганізаторка Ольга Бойко.

Присутні на заході калушани мали змогу послухати звернення багатьох військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, про важливість створення на Прикарпатті військового госпіталю, в якому поранені захисники могли б отримати гідну допомогу та реабілітаційні послуги.

“Виникла така думка, про те, що вартує, щоб якомога більше військових госпіталів було створено на Заході України, тому що тут в нас глибокий тил, де відповідно поранені можуть проходити якісне і кваліфіковане лікування. На сході зараз є проблема в тому, що там ведуться активні бойові дії й не завжди поранені знаходяться в безпеці. І зараз дуже часто військовослужбовців відправляють у цивільні лікарні. Я вважаю що кожен військовослужбовець достойний того, щоб отримувати лікування саме у військових госпіталях. Якщо у нас їх немає достатньо, то треба пробувати їх якось збудувати, або доукомплектовувати. Цим треба займатися і не перекладати відповідальність на когось іншого. Також я вважаю, що якщо військовослужбовець готовий жертвувати своїм життям і здоровʼям на захист своєї Батьківщини, відповідно, суспільство і Батьківщина зобов’язані попіклуватися про його достойне лікування“, — зазначив у відео військовослужбовець Ігор Козак, який зараз проходить лікування після важкого поранення.

Сказати кілька слів стосовно важливості дано ініціативи вийшов і представник міської ради, Олег Савка:

“Це питання точно треба піднімати, і я точно знаю, що якщо ми візьмемося за це всі разом, то якусь справу добру для тих, хто віддав своє найдорожче — Богом дане здоров’я, а також в пам’ять тих, хто віддав життя за Батьківщину, запрошуємо долучатися до ініціативної групи, до обговорення та подальшог розвитку цієї ініціативи”, — додав він.

Більше у нашому стрімі.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору