Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

З’явився трейлер документального фільму про полеглого командира з Прикарпаття Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”

З'явився трейлер документального фільму про полеглого командира з Прикарпаття Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі"

Показ стрічки про легендарного командира, добровольця та Героя України анонсують вже зовсім скоро у всіх кінотеатрах країни.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Окремий батальйон Вовки Да Вінчі.

У фільмі розповідатимуть про життєвий шлях та подвиги Да Вінчі. У ньому спогадами про нього ділитимуться рідні, друзі та побратими. Зокрема у фільмі знявся ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, де він розповів про знайомство і дружбу з командиром.

“Фільм складатиметься не лише з інтерв’ю, а також з архівних матеріалів і унікальної хроніки, за участі Дмитра, яка ще не була опублікована в мережі”, — кажуть творці стрічки.

Про точну дату виходу фільму наразі не відомо, проте на сторінці батальйону запевняють, що зовсім скоро його показуватимуть на усіх великих екранах країни.

Режисером фільму виступив Володимир Сидько. Продюсером — Назар Борушок.

Довідка: Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянське. Згодом навчався в гімназії у Бовшеві та вступив до Івано-франківського професійного будівельного ліцею, де навчався на художника. До рук зброю взяв відразу після революції гідності, вступивши у добровольчий батальйон. Згодом керував 1 окремою штурмовою ротою ДУК “Правий сектор”. Отримавши осколкове поранення повернувся на фронт після 3 місяців реабілітації.

У листопаді 2021 року президент України Володимир Зеленський вручив йому звання Героя України. Він був першим добровольцем, якому надали таке звання прижиттєво. Після повномасштабного вторгнення був командиром спецпідрозділу “Вовки Да Вінчі” 67 окремої механізованої бригади ЗСУ.

7 березня 2023 року стало відомо про його загибель на фронті, а вже 9 березня з ним попрощались у Бовшеві. 10 березня полеглого поховали у Києві. На похороні були присутні: Володимир Зеленський, головнокомандувач Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору