Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ракети над Прикарпаттям | Що відомо про повітряну тривогу удосвіта 31 березня

Ранкова атака на Прикарпаття

Перед шостою ранку в повітряному просторі Прикарпаття “блукали” ворожі ракети. Моніторингові канали фіксували траєкторію їхнього руху в районі Івано-Франківська курсом через Коломию та інші населені пункти. З нового — якийсь час під потенційною загрозою були  Буковель і Закарпаття.

Повідомляє Інформатор.

За попередніми даними, перед шостою ранку група крилатих ракет рухалася повз Івано-Франківськ у напрямку Закарпаття. Згодом — змінила траєкторію і попрямувала на Львівщину.

На каналі політичного експерта Андрія Смолія була інформація про ракету на Коломию, Яремче та Надвірну.

“Це щось нове”, — прокоментував він, а за дві хвилини повідомив, що Буковель збив ракету.

Офіційного підтвердження цієї інформації на даний час немає. В Івано-Франківській ОВА повідомили тільки про відбій повітряної тривоги.

Відбій ракетної небезпеки по всій Україні був о 06:38. Monitor повідомив, що ворогом було застосовано:

  • крилаті ракети Х-101/555 запущені бортами Ту-95 з району Саратовської області рф;
  • ударні БпЛА типу “Шахід” з полігону Чауда.

“Найбільшу дистанцію у приблизно 2060 км (з Саратовської області рф до Тернопільської області) частина ракет Х-101/555 подолала за 2 години польоту. Під ракетно-дроновою атакою перебували Львівщина, Одещина, Хмельниччина. Удари наносились в тому числі і по енергетичному комплексу України”, — йдеться у повідомленні з уточненням, що більше інформації нададуть місцеві адміністрації.

За даними командувача Повітряних Сил Миколи Олещука, у ніч на 31 березня 2024 року російські окупанти атакували Україну 14-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95мс (район пусків Саратовська обл. – рф.), 11-ма ударними БпЛА типу “Shahed” (райони пусків Приморсько-Ахтарськ – рф, Крим), балістичною ракетою “Іскандер-М” (Крим) та керованою авіаційною ракетою Х-59 (ТОТ Запорізької обл.)

До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних Сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

“В результаті протиповітряного бою знищено 18 повітряних цілей: 9 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 9 ударних БпЛА “Shahed-136/131″. Дякую захисникам неба за бойову роботу!” — повідомив Микола Олещук.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору