Інформатор Калуш

ГРОШІ

Калуські комунальники спробують взяти кредит, заставивши техніку за три мільйони гривень

Калуські комунальники спробують взяти кредит, заставивши техніку за три мільйони гривень

Міська рада надала дозвіл комунальному підприємству “Екоресурс” на отримання кредиту до 1,7 млн гривень. За запозичені у банку гроші комунальники зможуть придбання вагове обладнання, яке потрібне для облаштування полігону.

Про це йшлося на сесії Калуської міської ради, повідомляє Інформатор.

В преамбулі до рішення зазначено, що воно необхідне для “забезпечення стабільного функціонування комунального підприємства та виконання ним поставлених завдань в інтересах Калуської міської територіальної громади”.

Начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак повідомив, що отримання кредиту під заставу майна підприємства — це ініціатива керівника цього КП.

“Вони хочуть взяти у кредит вагове обладнання із послугами по його встановленню. Вже провели роботу з банком. На даний момент діє державна програма 5-7-9. Під цю програму вони підпадають, тому є реальні шанси своїми коштами (наголошую, що мова йде про кошти підприємства) взяти у кредит і поставити дане обладнання. Воно потрібне через те, що зараз є зміни в законодавстві щодо захоронення відходів. Є вимога ставити вагове обладнання, щоб була зрозуміла кількість відходів, які захоронюють”, — пояснив він.

Депутати міської ради зауважень до проєкту рішення не мали, тому підтримали голосуванням.

У рішенні зазначено, що КП “Екоресурс” може розраховувати на не більше 1 мільйона 700 тисяч гривень кредиту терміном до 5 років від дати підписання кредитного договору. А у заставу йому дозволено передати майно підприємства — компактор, балансовою вартістю трошки більшою за 3 мільйони 140 тисяч гривень.

Окрім цього, підприємство зобов’язане всі істотні умови кредитної операції (фактичну суму кредиту, термін, майно, що купується та передається в заставу, розмір власного внеску, відсоткову ставку і комісії банку) затвердити окремим рішенням Калуської міської ради.

Якщо виникнення ситуація, що “Екоресурс” не матиме власних коштів на погашення кредиту, то міська рада готова взяти на себе зобов’язання щодо забезпечення виконання умов кредитного договору за рахунок бюджету громади. Це — також прописано у прийнятому рішенні, що фактично унеможливлює втрату закладеного компактора.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору