Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Перетворити ідеї на плани: у Калуші ліцеїстам презентували навчально-освітню платформу HP LIFE

Презентували один із компонентів проєкту від UNIDO — безкоштовну платформу від HP LIFE, яка може стати корисною для процесу навчання й освітнього розвитку. Використовувати її можуть і викладачі чи вчителі, щоб збагатити учнівські курси додатковим матеріалом. Також платформу можуть використовувати майбутні підприємці чи студенти, які хочуть “підтягнути” свій скіл.

На презентації курсів шкільного підприємництва від UNIDO навчально-освітньої платформи HP LIFE побував Інформатор.

Було близько 400 учасників з Івано-Франківської та Волинської областей. Зокрема, 150 з них — учні закладів загальної середньої освіти Калуського району (у режимі онлайн). Доєдналися учні Рожнятівського ліцею, Підмихайлівського, Завійського, Брошнів-Осадського та Манявського ліцеїв. Також в онлайн-форматі до презентації доєдналися учні Брошнівського лісопромислового ліцею та студенти Рогатинського аграрного коледжу. Офлайн — учні таких ліцеїв: імені Дмитра Бахматюка, Калуських ліцеїв №1, 2, 3, 5, 6, Голинського ліцею, Пійлівського ліцею, Тисівського ліцею та студенти фахового коледжу культури і мистецтв.

До слова, для подолання мовного бар’єру презентацію перекладали з української на англійську мову та навпаки.

До презентації також доєдналися доцент кафедри економіки і торгівлі Волинського університету імені Лесі Українки Анна Мохнюк зі студентами та професор університету “Львівська політехніка” Назар Подольчак зі студентами.

Проєкт розпочався минулого року, а розрахований, загалом, на три. Він націлений на розширення можливостей молоді та жінок за допомогою підприємницьких ініціатив. Зосередження спрямоване на населення Заходу України — на мешканців Івано-Франківської, Волинської та Львівської областей. Фінансується цей проєкт урядом Австрії.

Програма, яку UNIDO впроваджує у партнерстві з HP, має на меті підтримувати створення бізнесів. Серед тематичних напрямків у програмі — понад 30 курсів. Серед них: стартапи, комунікації, маркетинг, фінанси, операції, розвиток кар’єри, навички цифрового бізнесу та довкілля/екологія. Доступні курси сімома мовами: англійською, французькою, іспанською, португальською, арабською, хінді та спрощеною китайською. Планують додати деякі матеріали курсу українською мовою.

Довідка: UNIDO — спеціалізована установа Об’єднаних націй, яка сприяє промисловому розвитку для скорочення бідності, інклюзивної глобалізації та екологічної стійкості. UNIDO є буквально рушієм промислової політики, технічного співробітництва та сприяння інвестиціям, які стосуються промислового розвитку та економічних перетворень. Також створення нових робочих місць. Робота UNIDO базується на трьох основних пріоритетах: підтримка сталих ланцюгів постачання, обмеження кліматичних змін та подолання голоду. Робота в Україні базується більше на впровадженні зеленої програми промислового відновлення. Мета — відновлення бізнесів та економіки в різних областях України.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору