Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калушани заробляли на наркотиках 10 мільйонів гривень щомісяця

Калушани заробляли на наркотиках 10 мільйонів щомісяця

За даними слідства, у січні цього року організатор та учасники групи налагодили на Прикарпатті наркотрафік із мільйонними прибутками. Для “бізнесу” вони організували нарколабораторію, де виготовляли амфетамін та інші психотропи. Товар збували через дилерів. Таким чином злочинне угрупування за місяць виготовляло близько 20 кг амфетаміну.

Пише Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури було викрито та повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи. Їм інкримінують незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Крім того, учасники злочинної групи закуповували в інших областях контрабандний “Субутекс” і канабіс, які перепродавали у регіоні. Від цієї діяльності підозрювані отримували близько 10 мільйонів гривень щомісячно.

Правоохоронці провели 35 обшуків у лабораторії, місцях зберігання наркотиків, житлі та автомобілях учасників організованої групи. Під час них виявили та вилучили: 5 кг амфетаміну, обладнання нарколабораторій, канабіс, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки, квадрокоптер, зброю, гроші загальною сумою 300 тис. грн (в гривнях, доларах та євро).

Також у підозрюваних вилучили 5 автомобілів, які використовувалися в злочинній діяльності, серед них авто преміумкласу Porsche 718 Boxster, BMW M8, Alfa Romeo Stelvio.

Організатору та двом спільникам обрали запобіжні заходи – тримання під вартою без права застави. Четвертого – оголошено в розшук.

Викриття протиправної діяльності проводились Управлінням СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУНП в області, за оперативного супроводу – Управління боротьби з наркозлочинністю в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору