Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші хочуть реалізувати експериментальний соціальний проєкт

соціальний проєкт

Представники організації “Карітас” звернулися до міської ради Калуша з проханням виділити приміщення для реалізації експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

Йдеться про надання соціально-психологічної підтримки військовим, повідомляє Інформатор.

Як зазначив під час засідання сесії міської ради отець Ігор Пришляк, всі зараз знаходяться і складних обставинах, тому різна форма підтримки є важливою.

“Священник дбає про спасіння душі, але спасіння душі без рятунку тіла неможливе, бо людина складається з душі і тіла. Тому соціальний проект буде націлений на допомогу тим, хто опинився в складних обставинах. Військовим будемо допомагати соціально адаптуватись, віднайти свій шлях…”, — пояснив він.

Такі проєкти фінансово підтримує держава, тому, каже отець Ігор Пришляк, державне фінансування дозволяє сформувати команду, яка у результаті буде потрібною і корисною. Вже реалізовано подібні проєкти в багатьох містах, зокрема в Івано-Франківську та Бурштині.

Відповідно до затвердженого депутати міської ради рішення, під проєкт виділять частину нежитлового приміщення комунальної власності на проспекті Лесі Українки, 11 (біля ліцею №2). Орієнтовна площа — 114 кв. метрів.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору