Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Маріуполі понад 10 дітей захворіли холерою

У Маріуполі понад 10 дітей захворіли холерою

Серед дітей у захопленому російськими військами Маріуполі виявили випадки захворювання на холеру. Ситуація в місті загрозлива.

Про це розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Інформатор.

За його словами, захворіли понад 10 дітей із різних шкіл міста. При цьому окупаційна влада каже, що такого немає.

“Це навело достатньо галасу для того, щоб увечері окупаційна влада Донецької області сказала, що такого немає. Коли вони так кажуть, вірити не варто. Ознаки вже є, бо люди і медики вже знають, що таке холера”, — зазначив радник.

У 2022 році спалах уже був, але росіяни намагалися його приховати. Зараз є вірогідність, що у школах міста розпочнуть канікули, аби не оголошувати карантину.

“Минулого тижня росіяни розповсюдили фейкову інформацію, що начебто Україна планує використати біологічну зброю для масового зараження холерою. Я ще тоді казав, що подивимось, що з того буде. Можливо, це означає, що при спалаху холери вони планували звинуватити у цьому нас”, — додав він.

Загалом він назвав ситуацію загрозливою. Каже, що назвати це епідемією не можна, але масовість свідчить, що вона таки можлива. Тому потрібно терміново запровадити карантинні заходи. При стрімкому потеплінні та з врахуванням інфраструктурного та медичного колапсу це дійсно є загрозливим.

Нагадаємо, що холера є діарейним захворюванням, що розвивається в результаті інфікування збудником Vibrio cholerae. На холеру можуть хворіти дорослі і діти. Зазвичай через 6 годин – 5 днів після потрапляння в організм збудника у пацієнтів розвивається важка водяниста діарея і блювота. У цих випадках втрата великої кількості рідини може швидко привести до важкого обезводнення організму. При відсутності належного лікування через кілька годин може настати смерть.

Відрізнити холеру від інших типів шлунково-кишкових захворювань за симптомами часто є важко. А заразитися нею можна під час пиття води або вживання в їжу продуктів, заражених збудником. Найчастіше джерелами інфекцій харчового походження є сирі продукти або ті, що не пройшли достатню теплову обробку (морепродукти, свіжі фрукти і овочі, а також інші продукти, заражені під час їх приготування або зберігання). Збудник може також жити в навколишньому середовищі, а саме в річках з солонуватою водою і прибережних водах. Тому, в районах, де не проводиться належна обробка стічних вод і запасів питної води, хвороба може швидко поширюватися.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору