Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті на батьків шести неповнолітніх, які били й залякували однолітка, склали адмінпротоколи

На Прикарпатті на батьків шести неповнолітніх, які били й залякували однолітка, склали адмінпротоколи

Група осіб наносила неповнолітньому удари долонями по обличчю та залякувала електрошокером. Інцидент стався у Чернелицькій громаді, що на Коломийщині. Правоохоронці встановили всіх учасників: двох чоловіків розшукують.

Повідомляє Інформатор з покликанням на поліцію області.

Як повідомили правоохоронці, 5 квітня під час моніторингу соціальних мереж було виявлено відео, на якому група невідомих осіб наносить неповнолітньому удари долонями по обличчю, спричиняє фізичний біль, залякує електрошокером тощо. З’ясувалося, що на відео зафіксований 16-річний учень Чернелицького ліцею, його однолітки, які теж навчаються в цьому навчальному закладі, та двоє чоловіків (одному 21 рік, іншому — 22),  які є мешканцями громади.

“Також встановили, що між потерпілим та учнями старших класів були неодноразові словесні перепалки та конфлікти за межами навчального закладу, які неповнолітні фіксували на смартфони”, — інформує поліція.

Співробітники ювенальної превенції опитали підлітків у присутності батьків, учителів. Були відібрані пояснення учасників конфлікту. А відтак — складено шість адміністративних протоколів на батьків учнів за ч. 3 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, поліцейські встановлюють місцеперебування двох чоловіків з метою притягнення їх до відповідальності. Перевірка триває.

У поліції закликають батьків спілкуватися та стежити за дітьми, пояснювати їм про відповідальність і наслідки, які можуть бути від їхніх дій.

Фото ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору