Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті викрили схему незаконного переправляння чоловіків закордон

На Прикарпатті викрили схему незаконного переправляння чоловіків закордон

Злочинна група організовувала переправлення військовозобов’язаних через річку Тису та гірськими лісами закордон. 

Повідомляє Інформатор, посилаючись на поліцію Прикарпаття.

До складу групи входили четверо осіб: 51-річний чоловік та 45-річна жінка, які живуть на Прикарпатті, а також подружжя — 38-річна мешканка Закарпаття та 26-річний іноземець. Мешканці Франківщини підшуковували клієнтів та допомагали їм добратись до прикордонної області. Інші двоє інструктували їх щодо перетину кордону на гумовому човні Тисою та гірськими лісами.

Такі послуги коштували 6 300 Євро, а згодом розцінки зросли до 11 500 Євро.

“У березні 2024 року за 10 000 євро учасники групи провели інструктаж та супровід іншого військовозобов’язаного. Однак, під час транспортування цього чоловіка, їх викрили правоохоронці”, — пишуть на сторінці прокуратури.

В результаті проведених 18 обшуків у Івано-франківській та Закарпатській областях правоохоронці вилучили понад 500 000 гривень у різній валюті та автомобіль “Mercedes”, який використовувався для перевезення нелегалів.

За фактом злочину учасникам повідомили про підозру. Трьом фігурантам обрали запобіжний захід — тримання під вартою, а іншій підозрюваній домашній арешт. За такі дії їм загрожує 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору