Інформатор Калуш

ТРЕШ

В Калуші невідомий чіпляється до дівчат та хапає їх за сідниці

В Калуші невідомий чіпляється до дівчат біля входів до будинків

У соцмережах набула розголосу ситуація, де чоловік серед білого дня чіпляється до дівчини.

Повідомляє Інформатор.

У неділю, 7 квітня, близько 18 години невідомий чоловік простежив за калушанкою Євгенією Андріїв до входу в будинок поблизу Калуського ліцею №2, де й трапилась уся ситуація:

“Заходила в під’їзд і думала, що то мій сусід в той момент, коли відкривала двері. Він мене просто злапав за задницю. Це було дуже неочікувано, мене паралізувало і я не зрозуміла, що відбувається. Було дуже гидко і я почувалась жахливо й безпомічно. Відчувала якусь розгубленість і не знала, що робити, як реагувати. Єдине, що могла з себе видушити, це фразу “Що ви собі позволяєте?!” — каже дівчина.

Також вона розповідає, що в момент, коли вона повернула голову, чоловік єхидно посміхався, дивився їй в очі та сказав “Але файну сраку маєш”.

“Я розумію, що якби я побігла, то він би втікав, але що б з ним робила, била? Розповіла про це у своєму блозі в інстаграмі. Дуже багато дівчат відгукнулись, що вони постійно з таким стикались і продовжують стикатись навіть у Калуші. Це не нормально. Я не хочу, щоб хоч одній дівчині довелось втрапити в таку ситуацію і відчути ті жахливі емоції”, — ділиться Євгенія.

Після розголосу у блозі з Євгенією сконтактувала ще одна дівчина, котра втрапила в ідентичну ситуацію у вересні 2023 року. Чоловік, який це зробив, сказав приблизно таку саму фразу, а випадок вдалось зафільмувати за допомогою камер спостереження біля будинку. На відео видно, як невідомий торкається дівчини та втікає після того, як вона за ним біжить.

Відео з камер спостереження можна переглянути у нашому телеграм каналі за посиланням.

Керівник сектору комунікації поліції в Івано-Франківській області Андрій Яцків повідомив Інформатору, що стосовно цієї ситуації звернень до поліції не було:

“До поліції ніхто не звертався. Якби було відповідне повідомлення, то правоохоронці зреагували б на нього та намагались б встановити особу цього чоловіка. Після цього повинен був би розпочатись процес притягнення його до відповідальності за ті чи інші дії”.

За словами Євгенії, звернень до правоохоронців не подавали через недостатні міри покарання:

“Я говорила зі знайомим в поліції й він розповів, що штраф за таке становить тільки 170 гривень. Виходить, що вдарити дівчину по сідницях вартує менш як 200 гривень. Навіть якщо ми його знайдемо і напишемо колективну заяву, то максимум йому світить — 10 діб тримання в ізоляторі. От таке в нас законодавство. Більше схиляємось до історії, щоб провести з ним виховну бесіду, але цим займатиметься не поліція чи якісь служби”.

Постраждала дівчина просить не замовчувати такі випадки та говорити про це:

“Навіть якщо ви будете йти голою по вулиці, вас не має права ніхто торкатися без вашого дозволу. В зґвалтуванні винен ґвалтівник, в нападі винен нападник, а у вбивстві — вбивця“, — зазначає Євгенія.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору