Інформатор Калуш

ТРЕШ

За минулу добу на Прикарпатті — 22 пожежі. Горіло майже 5 га поля

Робота із запобігання виникненню пожеж та виявлення правопорушників триває.

Пише Інформатор, покликаючись на рятувальників Прикарпаття.

Наймасштабніші пожежі виникли на відкритій території в Надвірнянському та Косівському районах, а саме: в місті Яремче (ур. Переніс), де згоріло 1,5 га сухої трави та чагарників. Також вогнеборці ліквідували пожежу сухої трави площею 1 га у селі Уторопи, (ур. Царина, Яблунівської ТГ). Пожежі на меншій площі було ліквідовано у багатьох територіальних громадах області.

Ще одна пожежа в екосистемі, площею 0,5 га, виникла сьогодні вранці на території полігону твердих побутових відходів у селі Рибне, Ямницької ТГ. Наразі, ліквідація пожежі триває, до гасіння пожежі було залучено 26 рятувальників та 9 спецавтомобілів.

Щодня, окрім великої кількості виїздів на ліквідацію пожеж в екосистемах, працівники ДСНС постійно проводять рейди щодо заборони спалювання сухої трави. Вчора, 8 рейдових груп, у складі 17 працівників ДСНС, а також із залученням квадрокоптера провели рейди в територіальних громадах, де рятувальники виявили 2 правопорушників, на яких складено адмінпротоколи!

Нагадуємо, що випалювання сухої рослинності заборонено законом. Штраф у разі порушення статті 77-1 КУпАП становить від 3060 грн до 6120 грн.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору