Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Із законопроєкту про мобілізацію виключили питання демобілізації. Буде окремий законопроєкт

Із законопроєкту про мобілізацію виключили питання демобілізації.

За ініціативою головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського із урядового законопроєкту про мобілізацію, який готується до другого читання, виключено положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців.

Про це, посилаючись на власні джерела і документи, пише УП, передає Інформатор.

“Разом з тим, окремі положення законопроєкту, з огляду на значну кількість депутатських правок, потребують більш детального аналізу та додаткового вивчення. 3 урахуванням зазначеного пропонується питання підстав звільнення з військової служби, а також запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців унормувати окремо шляхом розгляду в іншому законопроєкті”, — йдеться у листі до міністра оборони Рустема Умєрова.

За даними видання, обговорення відповідного питання відбулося на засіданні Кабміну 9 квітня. Відтак Уряд погодився з пропозицією Міноборони та має внести на розгляд парламенту окремий законопроєкт із цими положеннями.

Як наслідок, члени Комітету ВР з питань нацбезпеки на засіданні 9 квітня ухвалили рішення про виключення положення щодо демобілізації і ротації військових із урядового законопроєкту. У висновку Комітет доручив Кабінету Міністрів впродовж восьми місяців з дня опублікування законодавчого акту в газеті “Голос України”, тобто вже після ухвалення, розробити і внести на розгляд законопроєкт щодо удосконалення механізмів ротації військовослужбовців під час воєнного стану, їх демобілізації та медико-соціальної реабілітації.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору