Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Без документів і напідпитку. У Долині вдруге оштрафували водія

Без документів і напідпитку. У Долині вдруге оштрафували водія

Долинський районний суд оштрафував водія, який їздив за кермом без документів та напідпитку. В суді чоловік пояснював, що віз дитину у лікарню.

Деталі розповідає Інформатор.

Згідно з матеріалами справи, йдеться про чоловіка, який має статус внутрішньо переміщеної особи. Він — приватний підприємець, одружений і несудимий. У грудні 2023 року його було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Тим не менш, уже через місяць цей чоловік уже їхав за кермом “Mitsubishi Outlander” по вулиці Грушевського у Долині й був зупинений працівниками поліції за порушення ПДР. У матеріалах справи зазначено, що він був не пристебнутий ременем безпеки, а крім того — керував транспортним засобом повторно протягом року у стані алкогольного сп’яніння.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, а той випадок пояснив необхідністю відвезти дитину знайомих у лікарню.

Зваживши всі фактори й обставини, докази у справі суд не знайшов підстав для застосування покарання у вигляді позбавлення волі зі звільненням від його відбування з іспитовим строком, як про це просила сторона обвинувачення. Натомість — зважив на те, що чоловік є внутрішньо переміщеною особою, притягується до кримінальної відповідальності вперше, має на утриманні одну неповнолітню дитину, має постійний дохід, так як займається підприємницькою діяльністю.  Тож, його було визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382 Кримінального кодексу України, та призначено покарання — 17 тисяч гривень. Наразі вирок ще можна оскаржити.
Фото ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору