Цю страву ще називають бріамом. Це надзвичайна суміш овочів, які переплітаються у смаках. Особливого насиченого запаху, до речі, додають часник та спеції.
Пише Інформатор.
Інгредієнти:
- картопля — 4-5 шт
- цибуля — 1 шт
- баклажан — 1 шт
- цукіні — 1 шт
- олія оливкова — 60 мл
- томати — 5 шт
- часник — 1 шт
- вода — 150 мл
- цукор тростинний — 3/4 ч. ложки
- петрушка — 1 пучок
- сіль
- перець
Приготування:
Розігрійте духовку до 250 градусів. Вмикати потрібно і верхній, і нижній нагрів.
Картоплю почистьте та наріжте тоненькими скибками.
Олією змастіть деко для випікання. Висипте картоплю та додайте солі й перцю.
Баклажани та цукіні наріжте півкільцями. Цибулю — півкільцями, а потім ще навпіл. Висипте до картоплі й додайте солі. Перемішайте.
До чаші блендера закиньте 3 томати (але без шкірки), кілька зубчиків часнику й посипте приправами. Заливайте водою та подрібнюйте. Далі — полийте сумішшю інші овочі.
Решту томатів наріжте кільцями. Викладіть зверху та полийте оливковою олією. Загорніть деко фольгою або накрийте кришкою. Поставте в гарячу духовку та випікайте 45-60 хвилин.
Якщо після цього терміну соус не кипить, а картопля ще тверда — запікайте ще 5-15 хвилин.
Після того — зніміть кришку та запікайте ще 15-30 хвилин. Майже уся вода має випаруватись.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08