Калуш До сайту

Смачний піст: запечені овочі по-грецьки

Цю страву ще називають бріамом. Це надзвичайна суміш овочів, які переплітаються у смаках. Особливого насиченого запаху, до речі, додають часник та спеції.

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

Приготування:

Розігрійте духовку до 250 градусів. Вмикати потрібно і верхній, і нижній нагрів.

Картоплю почистьте та наріжте тоненькими скибками.

Олією змастіть деко для випікання. Висипте картоплю та додайте солі й перцю.

Баклажани та цукіні наріжте півкільцями. Цибулю — півкільцями, а потім ще навпіл. Висипте до картоплі й додайте солі. Перемішайте.

До чаші блендера закиньте 3 томати (але без шкірки), кілька зубчиків часнику й посипте приправами. Заливайте водою та подрібнюйте. Далі — полийте сумішшю інші овочі.

Решту томатів наріжте кільцями. Викладіть зверху та полийте оливковою олією. Загорніть деко фольгою або накрийте кришкою. Поставте в гарячу духовку та випікайте 45-60 хвилин.

Якщо після цього терміну соус не кипить, а картопля ще тверда — запікайте ще 5-15 хвилин.

Після того — зніміть кришку та запікайте ще 15-30 хвилин. Майже уся вода має випаруватись.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08