Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Світлана Онищук розповіла про 100 вогневих точок і ракетні атаки на енергетичний об’єкт області

Світлана Онищук розповіла про 100 вогневих точок і ракетні атаки на енергетичний об'єкт області

Небо над Прикарпаттям захищають 100 вогневих точок. Закуповувати пікапи та необхідне обладнання допомагали територіальні громади та підприємці. Також були використані кошти, які зібрали під час благодійного аукціону в Галичі.

Про це в ранковому ефірі “3 студії” повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, пише Інформатор.

“Ми бачимо, як ворог постійно завдає ударів. На жаль, і наша область піддавалася ракетним ударам. Тому найпріоритетніше і чергове завдання — це посилення захисту неба. Ми сформували 54 вогневі точки. Загалом їх в області є 100”, — зазначила очільниця області.

За її словами, з бюджету Івано-Франківської громади було виділено 25 мільйонів гривень, що також стало вагомим внеском в укомплектування вогневих точок.

“Дуже хочу подякувати нашим військовослужбовцям, бо їм вдається збивати дуже багато вогневих цілей. Через питання безпеки не завжди ми висвітлюємо цю інформацію, тому що ворог дуже слідкує за нашими соціальними мережами, особливо публічних осіб, тому ми даємо мало інформації”, — пояснила Світлана Онищук.

Також вона зазначила, що енергетики області роблять усе можливе, щоб регіон був зі світлом. Адже неодноразово енергетичний об’єкт в області піддавався масованим атакам.

“Мали і влучення в енергетичний об’єкт. Він зазнав дуже великих пошкоджень. Були відключення і теплопостачання, жителі міста не мали води. Але вже справилися з цим”, — повідомила посадовиця, відзначивши не лише енергетиків, а і рятувальників та всіх, хто був залучений у ліквідацію наслідків.

Нагадаємо, ніч, що минула, була важкою для України. Ворог 7 годин атакував дронами та ракетами. Метою росіян знову була енергетична інфраструктура. Над Прикарпаттям, за офіційними даними, було знешкоджено кілька ворожих цілей.

Читайте також: Калуські пікапи — на захисті неба.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору