Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: мариновані печериці

Смачний піст: мариновані печериці

Ці ніжні грибочки можна додати до пюре з картоплі чи макаронів. А також — до салату зі свіжими овочами.

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • печериці — 500 г
  • вода — 600 мл
  • оцет — 20 мл

Для маринаду:

  • вода — 300 мл
  • цукор
  • сіль
  • лавровий лист — 2 шт
  • перець горошком
  • оцет — 30 мл

Приготування:

Вимийте печериці та покладіть їх до каструлі. Залийте їх водою й додайте оцту. Варіть впродовж 10 хвилин.

В іншу каструлю налийте воду, яку ви підготували для маринаду. Додайте трішки цукру, дві ложки солі, лаврові листки та кілька горошків перцю. Розмішайте та доведіть до кипіння.

Маринад зніміть з вогню та влийте оцту.

Відварені гриби перекладіть в банку. Залийте маринадом та закрийте кришкою. Після того, як гриби охолонуть — поставте банку до холодильника. Гриби мають маринуватися впродовж 5-6 годин.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору