Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Фотовиставка калуського краєзнавця Василя Фіцака вирушить в тур Україною

Фотовиставку калуського краєзнавця Василя Фіцака відправить в тур Україною

Після відкриття виставки в Івано-Франківському університеті виставка відправиться в тур Україною.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

На ній представлено близько 80 фотографій з гори Піп Іван, де знаходиться міжнародний науковий центр “Обсерваторія”, яка є найвищим науковим об’єктом в Україні та Європі. На фотографіях обсерваторія зображена у різні пори року. Також показано рослинність тварин та унікальні природні явища.

“З ранніх років я цікавлюся фотографіями. Понад 30 років мандрую. Головна моя мета — це розвиток та популяризація туризму. Ми націлені на збереження природної спадщини Карпат. Мене завжди цікавила природа, фауна, історична та архітектурна спадщина. У 1999 році я вперше піднявся на Піп Іван і мене ця вершина настільки вразила, що я зробив свої перші кадри там. Після відновлення Обсерваторії я завжди долучався до всіх проєктів як волонтер. Завжди вірним супутником при будь-яких умовах був фотоапарт, завдяки якому я кадрував красиві моменти та пейзажі навіть у важкі погодні умови”, — розповідає Василь Фіцак.

Фото, які експонуються зараз на виставці у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника подаровані навчальному закладу. Після закінчення виставки, 24 квітня, фотографії відправлять в тур Україною.

“Виставка розпочне свою роботу в багатьох університетах України. Ми вже формуємо план і кожна область буде мати можливість побачити красу українських Карпат, красу Піп Івана та Міжнародного наукового центру “Обсерваторія”, який сьогодні є найвищим науковим об’єктом України і третім в Європі. Дякуємо Василю Фіцаку за такі чудові роботи, натхнення та мотивацію”, — каже ректор університету Ігор Цепенда.

Варто зазначити, що “Обсерваторія” структури Прикарпатського національного університету через, що університету надали звання найвищого в Україні університету.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору