Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ногами, велосипедом, автом… — де в межах Калуша можна відпочити біля води | Гід по озерах

Ногами, велосипед, авто1... — де в межах Калуша можна відпочити біля води | Гід по озерах

Протягом останніх кількох тижнів ми розповідали вам про річки та їхні цікаві історії. Вони звісно не тільки легендами чи історичними фактами цікаві, але й тим, що всі ріки могли б бути затишними місцями для відпочинку в місті (як Лімниця, яка за межами міста). Тож ми вирішили пошукати альтернативи в пішій (або велосипедній) досутпності. 

Показує і розповідає Інформатор. 

Озброївшись картою ми обрали 5 локацій. І, як бачите, до більшості з них можна з легкістю, швидко прийти ногами:

А тепер гляньмо на них зблизька:

Локація №1: Озеро на вул. Долинська.

Це озеро відносно невеличке, за 10 хвилини його можна обійти довкола й вибрати найбільш зручне для себе місце. Часто влітку тут купаються люди, рибалки займають своєю улюбленою справою, але сьогодні тут плавало багато лебедів. Нам навіть вдалося спіймати кадр з пернатими.

Локація №2: Майже рекреаційна зона на Грушевського

Ця місцина має дивну карму… Колись тут було багато качок, часто рибалки стояли біля води зі своїми вудками. На дальньому березі від дороги можна було посидіти під яблунею чи сливою і відпочити. Пізніше (минулого року) тут спробували розчистити територію, щоб зробити відпочинкову зону. Але проєкт заглох. Тому зараз тут… нічого.

Що правда, з берега ми побачили одну качку, яка поплававши на самоті кудись майже відразу полетіла.

Локація №3: озеро в парку

Найпопулярніше місце в Калуші. Що правда, тут купатися заборонено. Як альтернатива — з відкриттям сезону роботи парку тут можна погасати на катамаранах чи лодках, можна половити рибу, можна посидіти на беріжку чи так званому пірсі, а можна просто прогулятися довкола і порахувати скільки кроків має озеро довкола (ми таке недавно робили у стрімі на нашому ютуб-каналі).

До речі, тут часто можна зустріти качок. А якщо поталанить, то і лебеді залітають.

Локація №4: забуте озерце за гаражним кооперативом

Доволі зручна і навіть красива локація, якщо ви живете на “посольку”, і не хочете йти на три попередні локації. Тут дозволено ловити рибу. Про це вказує відповідна табличка навіть. Проте, на жаль, тут не покупаєшся, бо береги дуже намулисті, а біля берега окрім хащів зібралося багато відходів, які після себе залишили люди.

Отут би зробити всім містом, дружньо, толоку, правда?

Це озеро розташувалося прямісінько за гаражним кооперативом біля вулиці Мостиської. Дійти туди можна пішки за 5 хв.

Локація №5: Домбровський кар’єр 

Кажуть тут купаються люди. Інколи це місце вони навіть порівнюють з Червоним море, через його насиченість солями. Але навіть якщо не купатися, то хоча б разочок сюди варто прийти (або приїхати велосипедом чи авто) і помилуватися неймовірним краєвидом. Або влаштувати пікнік, або фотосесію.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору