Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

“Калуський торт” уже можна придбати у двох крамницях і кафе-пекарні

Калуський торт

Сімейна пекарня “Матусин хлібчик”, яка два роки йшла до створення брендованого калуського торта, сьогодні презентувала не лише його, а і нову фірмову кав’ярню. Заклад — стильний та особливий: у ньому і хліба можна купити, і кави випити, і той самий тортик придбати. А його уже — чи для особистого смакування, чи для презенту. 

Інформатор уже скуштував калуського торта і ділиться враженнями.

Отож, тортик — традиційної круглої форми, хоча пакування до нього квадратне. Вага — 700 грамів. Наразі лише такий варіант, хоча не виключено, що в майбутньому будуть пекти й більші. Ціна — 320 гривень.

Підприємиця Віра Кицман, яку в громаді знають як власницю сімейної пекарні “Матусин хлібчик”, розповідає, що дуже довго думали, яким же має бути “Калуський торт”. Що коржі будуть шоколадні, визначилися якось одразу, а от щодо решти — було багато думок і хвилювань.

“Ринок насичений, а смаки у людей різні, тому важко було обрати кінцевий варіант. Я перебрала чимало рецептів, засинала і прокидалася з цією думкою аж поки не знайшла старий рецепт своєї сестри. І ось тоді я зрозуміла, що це саме те”, — ділиться підприємиця.

У складі “Калуського торта” — два види горішків (арахіс та грецький). Крем — масляний. Загалом він доволі солодкий, хоча карамельно-солона нотка таки відчувається і, як і планувалося, додає торту особливого шарму. Що важливо — усі інгредієнти виключно натуральні.

Зовнішній дизайн — лаконічний: біле оздоблення та герб міста із какао.

Власниця пекарні додає: завжди хотіла зробити щось для міста, але війна внесла свої корективи і тому ідея загалом тривалий час витала у повітрі та чекала реалізації. Підтримували — і міська влада в особі очільника громади Андрія Найди, заступниці начальника управління економічного розвитку Тетяни Сеньків, громадські активісти, зокрема Наталія Захарова, та багато інших людей. Сьогодні усі вони були на святкову відкритті кав’ярні та довгоочікуваній презентації.

“Ми 10 років маємо війну в країні. Але попри це, не опускаємо рук і все одно творимо щось нове”, —зазначив отець Федір Мороз, додавши, що торт презентує місто в кулінарному вимірі і це дуже цінно для всіх.

Міський голова Калуша торт назвав шедевром та подякував усім, хто працював над його створенням. Він каже, що й міська рада тепер матиме що презентувати під час зустрічі гостей чи робочих візитів. Адже промоція міста важлива на всіх рівнях.

“Калуський торт” тепер точно буде візитівкою громади, адже його запатентовано, як того вимагає законодавство. А крім того, на коробці відтворений Бандерівський шлях та логотип міста, що робитиме додаткову промоцію туристичному потенціалу регіону.

Сьогодні безкоштовно скуштувати торт можна було у пекарні-кафе “Матусин хлібчик” на бульварі Незалежності, 2 (у новобудові біля “Торби”, а точніше — навпроти колишнього кафе “Промінь”). Тож, люди, які заходили придбати хліба, були приємно здивовані. До слова, у цьому закладі — дуже великий вибір ще й тістечок та інших солодощів і — дуже ароматна кава.

А, окрім пекарні-кафе, придбати “Калуський торт” вже можна й у фірмових магазинах, що на вулиці Дзвонарська, 5 та Б. Хмельницького, 30 у Калуші. 

Тетяна Кіндюх

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору