Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: яблучний пиріг мілопіта

Мілопіта — традиційний грецький пиріг із яблук. Розповідаємо, як його приготувати.

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • яблуко — 3 шт
  • лимон (сік з нього) — 30 г
  • цукор — 100 г
  • борошно — 150 г
  • розпушувач — 1 ч. ложка
  • волоські горіхи — 50 г
  • кориця — 1 ч. ложка
  • сіль
  • олія — 100 мл
  • рослинне молоко — 80 мл
  • ванільний цукор — 1 ч. ложка

Приготування:

Горіхи подрібніть.

Яблука почистьте й наріжте слайсами. Посипте цукром. Додайте сік лимона зверху й залиште на 10 хвилин.

Додайте до посудини з яблуками борошно, розпушувач, горіхи й сіль. Перемішайте. Влийте усі рідкі інгредієнти та перемішайте.

Викладіть тісто у застелену пергаментом форму й присипте горішками з цукром. Відправте пиріг у духовку, розігріту до 170 градусів, на 45-55 хвилин.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору