Мілопіта — традиційний грецький пиріг із яблук. Розповідаємо, як його приготувати.
Пише Інформатор.
Інгредієнти:
- яблуко — 3 шт
- лимон (сік з нього) — 30 г
- цукор — 100 г
- борошно — 150 г
- розпушувач — 1 ч. ложка
- волоські горіхи — 50 г
- кориця — 1 ч. ложка
- сіль
- олія — 100 мл
- рослинне молоко — 80 мл
- ванільний цукор — 1 ч. ложка
Приготування:
Горіхи подрібніть.
Яблука почистьте й наріжте слайсами. Посипте цукром. Додайте сік лимона зверху й залиште на 10 хвилин.
Додайте до посудини з яблуками борошно, розпушувач, горіхи й сіль. Перемішайте. Влийте усі рідкі інгредієнти та перемішайте.
Викладіть тісто у застелену пергаментом форму й присипте горішками з цукром. Відправте пиріг у духовку, розігріту до 170 градусів, на 45-55 хвилин.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08