Інформатор Калуш

ДОЛИНА

З передової телефонував щасливим | Мама воїна з Долини опублікувала щемливі спогади про сина

Мама загиблого захисника з Долини опублікувала щемливі спогади про синам

Сьогодні Долинська громада зустрічала 27-річного захисника Михайла Пенгрина, який нещодавно загинув у Роботиному. Його мама напередодні поділилася спогадами про сина.

Інформатор передає історію мужнього воїна та нагадує, що чин похорону — завтра, 18 квітня, о 12:00.

Сьогодні Долинщина ось так зустрічала свого полеглого земляка:”

Мама Михайла Пенгрина написала у соцмережі, що він з сьомого класу мріяв бути військовим.

“Пам’ятаю, як щоранку бігав, обливався холодним душем, підтягувався на турниках тощо… щоб потрапити у Військово-спортивний ліцей. Так, мрія збулася, ти поступив, радощам не було меж. Коли мені прислали виписку оцінок, Ти був перший в рейтингу, це при тому, що паралельних класів було чотири, в кожному з них по 27 ліцеїстів. Завжди було приємно приїжджати на батьківські збори, та чути позитивні відгуки викладачів”, — йдеться у дописі Олени Пенгрин.

Далі вона пригадує, як син після закінчення ліцею поступив одразу у вісім вишів! Обрав Хмельницьку Академію Прикордонних Військ і на радощах стрибав до стелі.

“Ми з татком приїхали на урочистість… Це — не передати, все по-особливому, на відміну інших закладів. А ще… коли озвучили, що Михайло Пенгрин другий по рейтингу з 120 курсантів, бо першим був контрактник. Синочку, Ти був щасливим. Ти приймав участь, у парадах на площі Києва, до Дня Незалежності України, за що був нагороджений! І взагалі, змалечку маємо безліч нагород, подяк, грамот, медаль…” — пише мама захисника.

Каже, що син ніколи не сприймав неправди, обману та підступів. Завжди був дуже справедливим. Всі пам’ятатимуть його веселим жартівником, завжди з посмішкою.

“Коли тільки об’явили повномасштабну війну, відразу Ти зранесенька побіг до військкомату. Поцілувавши і тісно обійнявши мене, сказав: “Я зобов’язаний, ти матусю будеш жити та спати спокійно. Ти справедливий, вірний, справжній, відважний воїн! Я тебе дуже-дуже сильно люблю синочку ріднесенький!!! Ти ніколи не помреш для мене і нашої сім’ї!” — додає вона.

“Горджуся, що виховала сильного, відважного, доброго Героя!!! Вічна пам’ять!!! Найважливіше, що з передової телефонував до мене, що знову щасливий, що на своєму місці, що так правильно”, — завершила допис Олена Пенгрин.

Додамо, що лейтенант Михайло Пенгрин був жителем села Мала Тур’я. 21 вересня 2023 року йому виповнилося всього 27 років. Він був командиром взводу оперативного призначення. Вічна пам’ять Герою!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору