Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

Чим особливий гороховий суп та як його швидко приготувати вдома?

Чим особливий гороховий суп та як його швидко приготувати вдома?

Чи задумувались ви, наскільки корисним може бути суп із гороху в щоденному раціоні? А яка його історія та особливості?

Інформатор розповість більше про цю просту, але таку поживну страву.

Гороховий суп готували ще давні єгиптяни. У їх регіоні саме горох відігравав одну з основних ролей в щоденному раціоні населення. Історики вважають, що свою популярність ця страва здобула ще задовго до початку нашої ери. За деякими версіями, його продавали на вулицях Афін. Проте, не зважаючи на таку давню історію, рецепт супу зберігся досі. Страва настільки прижилась в різних куточках світу, що є, можливо, однією з наймасовіших у класичній кухні.

Секрет горохового супу — не тільки у його поживності та смаку, але й у користі. Секрет “ховається” у головному інгредієнті — горосі, котрий багатий на білки, клітковину та залізо. Ця бобова рослина містить у собі вітамін С, який зміцнює імунітет, а також безліч вітамінів групи B, які сприяють нормальній роботі нервової системи та обміну речовин. Окрім вітамінів, у ньому міститься й чимало мінералів, зокрема таких як: калій, магній та цинк. Вони допомагають зміцнити м’язову та нервову систему людського організму, а також регулюють процеси травлення й артеріальний тиск. У горосі є також залізо, йод, хром, селен і кальцій. Також він є хорошим джерелом клітковини, що допомагає засвоєнню усіх корисних мікроелементів та нормальному травленню.

Є безліч цікавих рецептів приготування цього супу. Він може бути пісний, з грибами або з м’ясом, з додаванням найрізноманітніших інгредієнтів та спецій, з зеленню та грінками… Залежно від особливостей регіонів світу та культурних надбань етнічних населень у майже кожній країні існує свій особливий рецепт. Наприклад, в Україні часто можна побачити, що до супу додають найрізноманітніші копченості та особливий інгредієнт — грибочки. З цими складовими він набуває особливого смаку української польової кухні. Часто цю страву можуть називати “горохівкою”, що говорить про те, що вона прижилась в традиційній українській кухні.

Серед людей часто гороховий суп може асоціюватись з густим й дуже наваристим пюре, але й існують більш “легкі” його варіанти. Наприклад рецепт горохового супу з куркою є відмінним цьому прикладом. Він складається лише з восьми інгредієнтів та в результаті виходить досить рідкої консистенції. Також така кількість складників не вимагає надмірного часу для приготування. За посиланням ви можете дізнатись як швидко зварити гороховий суп.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору