Калуш До сайту

Смачний піст: фокача

Фокача точно не залишить вас байдужими — вона може стати чудовою альтернативою магазинного хліба.

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

Для начинки:

Приготування:

Сухі дріжджі розчиніть у мінеральній воді. Остання має бути кімнатної температури. Перемішайте та залиште на 10-12 хвилин. Частинами підсипайте борошно у воду — замісіть м’яке еластичне тісто. Вкінці додайте олію та сіль. Тісто вимішуйте більш ніж 10 хвилин. Далі — накрийте плівкою та поставте у тепле місце на 1-1,5 год.

Вже готове тісто розділіть надвоє. Розтягніть тісто руками на пекарському папері. Сформуйте кола або овали. Накрийте серветкою та залиште ще на годину.

На коржиках, які піднялися, зробіть поглиблення пальцями. Змастіть сумішшю води та олії. Потім посипте морською сіллю й розмарином. Обережно перенесіть тісто на гаряче деко разом із папером.

Випікайте спершу 10 хвилин при температурі 220 градусів. Далі — зменшіть її до 200 градусів та випікайте до золотистого кольору.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08