Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті грабіжники вкрали 8 мільйонів гривень і намагались втопити автівку в Дністрі

На Прикарпатті грабіжники вкрали 8 мільйонів гривень і намагались втопити автівку в Дністрі

До поліції звернувся 21-річний прикарпатець. Він повідомив, що в одному з сіл Івано-Франківського району невідомі зупинили авто та забрали гроші, які належали 61-річному підприємцю. Після скоєного нападники зникли у невідомому напрямі.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на поліцію області.

Відомо, що група осіб в камуфляжній формі зупинила автомобіль Opel Astra. Під приводом перевірки транспортного засобу фігуранти попросили керманича вийти з машини. З багажного відділення зловмисники відкрито заволоділи сумками з грошима. Загальна сума – понад 8 мільйонів гривень.

“На місце події негайно виїхали керівництво обласної поліції, оперативники Управління карного розшуку, слідчі, спеціалісти-криміналісти Слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області та співробітники Івано-Франківського Управління Департаменту внутрішньої безпеки.

Правоохоронці провели весь комплекс слідчих та оперативно-пошукових заходів із залученням підрозділів кримінального аналізу, детально опитали потерпілого, проаналізували записи камер спостереження неподалік вчинення місця злочину”, — інформують силовики.

Слідством встановлено, що після вчинення злочину, фігуранти спалити камуфляжний одяг, а автомобіль, на якому пересувались, втопили в Дністрі. Після цього зловмисники переодягнулись в цивільний одяг та змінили транспортний засіб.

Було встановлено, що до злочину причетні четверо мешканців Прикарпаття. Поліцейським вже вдалося затримали двох із ни: 30-річного та 29-річного зловмисників затримали в автомобілі, коли вони рухались околицею Івано-Франківська. Їм повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 186 Кримінального кодексу України. Йдеться про грабіж, вчинений в особливо великих розмірах або організованою групою. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тепер зловмисникам загрожує до 13 років за ґратами.

Поліція Прикарпаття встановлює місцеперебування ще двох фігурантів. Слідство триває. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору