Інформатор Калуш

ВЛАДА

На Калущині цьогоріч планують завершити ремонт моста

На Калущині цьогоріч планують завершити ремонт моста

У минулому році не вдалося завершили роботи з відновлення моста на автомобільній дорозі “Луги — Ілемня”. Чи доведуть його до ладу в цьому році?

Про це говорили на сесії обласної ради у п’ятницю, 19 квітня, повідомляє Інформатор.

Цього дня на сесії звітувала в. о. директора ДП “Дороги Прикарпаття” Леся Вітовська. Питання щодо проблемного моста їй адресував депутат обласної ради від Калущини Назарій Іванів.

“Роботи практично завершені. Там залишилося тільки асфальтове покриття постелити. Чи планується завершення в цьому році?” — поцікавився він.

Леся Вітовська відповіла ствердно, зазначивши, що в грудні вже було недоцільно завершувати роботи в повному обсязі: і температурний режим вже не дозволяв, і деякі попередньо виконані роботи потребували певних термінів вистоювання.

Нагадаємо, міст на автомобільній дорозі Луги-Ілемня був зруйнований стихією ще в 2020 році. Торік після відповідного розпорядження Івано-Франківської ОДА, були оголошені відкриті торги з особливостями і в результаті — визначено підрядника, який за 10 мільйонів 750 тисяч гривень зобов’язувався відновити зруйнований міст.

Переможцем торгів стало ТОВ “КАРПАТ-БУД”, яке зареєстроване у Калуші. Увесь об’єм робіт мав бути завершений до 31 грудня 2023 року. Але до договору кілька разів вносили зміни. Зокрема, вже цього року оприлюднена додаткова угода, відповідно до якої термін дії договору продовжено на увесь 2024 рік — “у зв’язку з неможливістю виконання окремих видів робіт в зимовий період”. План фінансування на поточний рік визначено в розмірі 2 мільйони 175 тисяч 783 гривні. Але загальна сума залишилась незміною — 10 мільйонів 750 тисяч гривень.

Востаннє роботи на цьому мості фіксували у січні 2024 року.

Загалом ДП “Дороги Прикарпаття” мають на балансі 2955 кілометрів доріг, 722 мости та 3394 трубних переїздів. На сьогодні приблизно 70% доріг потребують капітального ремонту. При цьому на 2024 рік субвенція з державного бюджету ні на ремонт, ні на утримання доріг місцевого значення не передбачена.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору