Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські мажоретки та оркестранти вразили публіку у Франції

Калуські мажоретки та оркестранти вразили публіку у Франції

Зразковий духовий оркестр “Золоті сурми” та ансамблю мажореток “Сузір’я” взяли участь в Міжнародному фестивалі музичного мистецтва у Франції.

Пише Інформатор, посилаючись на міського голову Андрія Найду.

Фестиваль проходив впродовж трьох днів, з 19 по 21 квітня, у французььких містах Аллонес та Шоле Канде. Виконавці з Калуша під час семи виступів представляли Україну та її таланти.

“Енергія та щирість наших виконавців, майстерність гри оркестрантів та чарівні танці мажореток нікого не залишили байдужим. І під час урочистої ходи, яку пишно прикрашав прапор України, глядачі щиро підтримували наших талановитих калушан, які, в свою чергу, через мистецтво голосно заявили про нашу державу на міжнародній арені, популяризуючи нашу багату культуру”, — пише міський голова.

Захід проходив на масштабному рівні, адже участь у ньому брали 15 колективів з різних країн світу. До Франції учасники творчих колективів їхали вдруге. Також після першого виступу у місті Аллонес вони отримали відзнаку за участь.

“Дякуємо всім учасникам за невпинну працю над вдосконаленням своїх талантів, керівникам Іванові Шалаті та Ользі Квецко за професійне наставництво та творчий розвиток нашої молоді! Пишаємося! Ці досягнення є ще одним свідченням того, що мистецтво та культура Калуської громади направду на високому рівні!”, — зазначає мер Калуша.

Незабаром у Калуші можна буде поглянути на номери, які вони представляли у Франції. В рамках Дня міста юні оркестранти та мажоретки повторять неймовірне дійство вже на вулицях рідного міста.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору