Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші анонсують ремонт доріг | Де планують зробити найперше

У Калуші візьмуться за ремонт доріг | Де планують зробити найперше

Калуські комунальники незабаром розпочнуть ремонтували дороги методом гарячого асфальтування. Наразі чекають підвищення середньодобової температури до +15 градусів. 

Інформатор дізнавався, які вулиці планують відремонтувати у першу чергу.

За інформацією міського голови Андрія Найди, з січня дороги в громаді ремонтували методом холодного асфальтування. Але загалом стан покриття доріг залишається критичним.

“Зараз триває підготовка до ремонтних робіт струменевим методом гарячого асфальтування за допомогою медпадчера, гудронатора та рециклера. У ході ранкового об’їзду ми відвідали підприємство (КП “Калушавтодор”, — ред.), щоб проаналізувати стан готовності техніки. Гудронатор та мадпатчер справні, рециклер ще перебуває у процесі відновлення. Сподіваємося, що до кінця поточного тижня він також буде готовий до роботи”, — зазначив очільник громади.

Як повідомив начальник управління ЖКГ Калуської міської ради Тарас Фіцак, найперше ремонтуватимуть централь ні вулиці.

“По руху автобусів, а також, щоб забезпечити нормальний під’їзд до шкіл та лікарень”, — уточнив він.

Загалом відповідні роботи триватимуть увесь теплий сезон. Комунальники планують підрятувати не лише центральні дороги, а й інші, зокрема й міжквартальні проїзди.

Водночас, капітальних ремонтів асфальтного покриття цьогоріч не буде. Коштів на це немає.

“Уся робота буде виконуватися власними силами, заради підтримки проїзного стану доріг, адже це, в першу чергу, про безпеку наших мешканців”, — зазначив Андрій Найда.

Він також повідомив, що міська рада розглядає варіант закупівлі ще одного гудронатора. На найближчому пленарному засіданні будуть цю пропозицію виносити на розгляд депутатів.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору