Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Косовиця у Калуші цього року розпочалася рекордно рано

Косовиця у Калуші

Калуські комунальники викошують газони та сквери. Цього року ці роботи розпочалися значно швидше, аніж у попередні роки.

Пише Інформатор.

Зі звітів КП “Калушавтодор” за 19-22 квітня дізнаємося, що викошували у ці дні газони на вулицях Ю. Литвина, С. Стрільців, М. Грушевського, Б. Хмельницького, Героїв України, бульварі Незалежності, Медичній, В. Винниченка, проспекті Лесі Українки, майдані Конституції, Т. Шевченка та інших.

“Вже близько двох тижнів, як розпочали ці роботи”, — коментує начальник управління ЖКГ Калуської міської ради Тарас Фіцак.

За його словами, у попередні роки косіння газонів розпочинали не раніше травня. А зараз місцями трава уже до колін…

До слова, за косіння у Калуші відповідають не лише комунальники. КП “Калушавтодор” має подбати про викошування загальноміських скверів, кілець та придорожніх смуг, біля закладів комунальної власності тощо. Тобто вони викошують траву у місцях загального користування.

Прибудинкові території — на відповідальності управляючих компаній. Крім цього, до процесу, відповідно до законодавства, мають бути долучені і власники приватних ділянок. Їхня зона викошування — 20 метрів навколо будівель, споруд та меж земельної ділянки.

Раніше у міській раді анонсували, що цьогоріч у місті буде й експериментальний газон, який не потребує скошування. Але де саме він буде, не уточнили.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору