Інформатор Калуш

ТРЕШ

Дорога чи… город: у селі Мислові — земельний конфлікт

У селі Мислів Калуської територіальної громади розгорівся земельний конфлікт. Дорога, якою десятки років їздили місцеві мешканці виявилась.. чужим городом. Зараз посеред земельної ділянки можна побачити забиті металеві стовпці. 

Інформатор Івано-Франківськ поспілкувався із місцевими жителями й старостою громади та почув кілька версій розвитку подій.

Зокрема, староста села Любомир Гулимчук розповів, що дорогу визнали незаконною. А також — пояснив чому. Орім того, запропонував шляхи вирішення конфлікту.

“До міської ради Калуша надійшов лист від державної екологічної інспекції України щодо скарги місцевої мешканки, Наталії Савчук. Заявниця повідомила, що чоловік  незаконно облаштував дорогу до власної оселі через її земельну ділянку. Для вирішення спору міський голова Калуша Андрій Найда створив комісію, яка спільно з екологічною службою та працівниками держгеокадастру, 17 квітня, провели перевірку та усно повідомили Риб’єва про те, що він повинен впродовж місяця прибрати цеглу з ділянки, яку власноруч підсипав”, – розповів Любомир Гулимчук.

Також вдалося поспілкуватися із місцевими мешканцями. Зокрема, з чоловіком, на якого поскаржилась жінка. Кажуть, що скарга надійшла на внутрішньопереміщену особу: чоловіка, який придбав будинок вище по вулиці.

Чоловік своєю чергою зазначив, що перед початком підсипки дороги він зв’язався з головою та повідомив про проведення робіт, на що отримав усну згоду.

“Оскільки я пенсіонер та маю проблеми зі здоров’ям, до мене часто приїжджає син. Щоб забезпечити під’їзд автомобілем до будинку, поверх старої ґрунтової дороги була викладена цегла, бо під час підвищеної вологи чи дощів, автомобіль провалювався та застрягав”, – розповів Юрій Риб’єв.

Орім цього, на передодні візиту комісії — 16 квітня близько 17:00 — на приватну територію домоволодіння Риб’єва зайшов невідомий чоловік та розпочав конфлікт: звинуватив чоловіка в тому, що він розкидав сміття на території їхнього городу. З порушником були присутні ще 10 осіб.

Власник викликав поліцію та написав заяву.

Правоохоронцям Риб’єв повідомив:

Опісля конфлікту чоловіку знадобилася допомога медиків, адже він переніс інсульт — хвилюватися йому заборонено, бо це може спровокувати наступні приступи.

Крім цього, журналісти Інформатора відправили відповідні запити до екологічної служби, Калуської міської ради та зв’язалися з правоохоронцями. Чекаємо на офіційні дані.

В екологічній службі підтвердили, що на адресу чоловіка відправлене відповідне рішення з зобов’язанням.

“Дорога є власністю громади, то роботи з підсипання даної ділянки мають виконувати відповідні служби. А підсипка будівельним сміттям згідно зі стандартами — заборонена”, – розповіли екологи.

Староста села зазначив, що готовий після прибирання території посприяти в облаштуванні дороги.

“Дорога є комунальною власністю, тому зробити чи підсипати щебенем дану ділянку, в цьому питання не виникає. На старостинський округ, щебінь виділяться, я готовий підсипати дорогу, але за умови, якщо буде прибране та утилізоване сміття”, – розповів староста.

Риб’єв чекає на рішення екологічної служби та готовий співпрацювати з владою.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору