Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: зелене лобіо по-грузинськи

Ця страва — мікс корисних інгредієнтів. І вуглеводів, і білків…

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • спаржева квасоля (може бути заморожена) — 0,5 кг
  • волоські горіхи — 1 склянка
  • червона цибуля — 1 шт
  • часник — 4 зубчики
  • куркума
  • коріандр
  • вода — 0,5 л
  • сіль
  • червоний перець (мелений)
  • оцет (бальзамічний або винний) — 2 ст. ложки

Приготування:

Стручки квасолі не розморожуйте — одразу залийте окропом на 8-10 хвилин. Вони мають бути напівмʼякими. Далі — відберіть їх до сита й облийте холодною водою.

Дрібно наріжте горіхи. Також надрібно — цибулю та часник.

На сковорідку висипте горіхи та спеції. Підсушуйте, постійно помішуючи. Додийте олії. Додайте цибулю та часник. Трішки обсмажте.

Влийте води та тушкуйте протягом 7-10 хвилин.

Залийте горіховим соусом квасолю й ретельно розмішуйте. Відварюйте 5-7 хвилин.

Зауважимо, що соусу має бути достатньо, аби квасоля плавала у ньому.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору