Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Калуші невдовзі запрацюють послуги з патронату над дітьми

У Калуші невдовзі запрацюють послуги з патронату над дітьми

Управлінці називають історичним рішенням запровадження патронату на території Калуської громади.

Повідомляє Інформатор.

Сьогодні, 24 квітня, на засіданні на Виконавчого комітету Калуської міської ради управлінці розглядали рішення про запровадження такої послуги в громаді. За словами начальника служби у справах дітей Лесі Дзундзи процес до ухвалення такого рішення тривав не один рік.

“З 2018 року діє постанова про організацію патронату в територіальних громадах, одна ці всі роки ми шукали патронатного вихователя. Провели сотні консультацій і нарешті є жителька нашої громади, яка пройшла навчання і готова взяти на виховання з тимчасовим влаштуванням дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей позбавлених батьківського піклування”, — ділиться посадовиця.

Таке рішення називає історичним для Калуської територіальної громади.

Послуга патронату передбачає забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками. Під час патронату дитині надаватимуться послуги спрямовані на повернення у сім’ю відповідно до найкращих її інтересів. Термін перебування в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати 3 місяці, але може бути продовжений органом опіки до 6 місяців.

Призначуватиме й виплачуватиме соціальну допомогу на утримання дитини управління соціального захисту Калуської міської ради, а функції з організації надання послуги будуть покладені на службу у справах дітей. Також Калуський міський центр соціальних служб буде здійснювати соціальний супровід сім’ї дитини за місцем проживання її батьків/законних представників.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору