Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Волонтерки з “Союзу українок” збирають на дрони за допомогою вербових гілочок

Волонтерки з "Союзу українок" збирають на дрони за допомогою вербових гілочок

“Не я б’ю, в̶е̶р̶б̶а̶ ЗСУ б’ють — ворога на фронті. А ми їм у цьому допомагаємо!” — кажуть волонтерки “Союзу українок” запрошуючи придбати вербові букети напередодні Великодня. 

Розповідає Інформатор.

Сьогодні, 24 квітня, а також у четвер, 25 квітня калушани мають нагоду купити оригінальні авторські букетики зроблені союзянками, за донат на ЗСУ. Така ярмарка відбувається в межах збору коштів на дрони Mavic DJI 3 Pro для морпіхів 35 бригади. Усі зібрані кошти підуть на придбання дронів.

“Вирішили ми таку акцію зробити ще у грудні. Після того як ми завершили її, вже знали, що на Великдень будемо робити ярмарку. Тобто, це було дуже обдумано, і ми до цього дуже сильно готувалися, — розповідає волонтерка Христина Урда, — як тільки шутка розпустилася, ми їздили за місто її збирати, нарізали, скручували її в букетики, висушували, правильно підв’язавши, на горищі в наших союзянок. А тепер робимо їх зранку до вечора”.

Придбати ці чарівні букети у Калуші можна за трьома адресами:

  • “Союз українок”: площа Героїв, 26, 14:00-18:00;
  • кав’ярня”КВіТа”: Олени Пчілки, 61;
  • магазин “Любина кухня”: Стуса, 3 б.

Також волонтерка поділилася секретом створення вербових букетиків, та пояснила їхню вартість:

“В нас букети складалися мінімум з 7 гілочок. 7,9 або 11 гілочок. Залежно від того, які “котики” завеликі. Букетів да наданий момент у нас вже є близько 50 штук. Це перший день. Завтра буде ще 30. Загалом, думаю, до сотні буде точно.

А ціну ми вибирали таку, щоб людина могла собі дозволити — 50 гривень, як чашка кави. Нам всі говорили, що мало б коштувати більше, мінімум 100 гривень, бо ми робимо красиво, зі стрічками (які я сама збирала), наша волонтерка Аня, наприклад, сама сушила сухоцвіти, конюшину, овес, пшеничку. . Але ми вирішили так.

А хто хоче дати більше — ми завжди раді.

Окрім цього, допомогти “союзянкам” закрити збір на дрони можна задонативши на монобанку.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору