Інформатор Калуш

ВЛАДА

Калуська міська рада відправить звернення до Верховної Ради щодо питання демобілізації військовослужбовців

Калуська міська рада відправить звернення до Верховної Ради щодо питання демобілізації військовослужбовців

На сьогоднішній сесії Калуської міської ради депутати схвалили текст підготовленого звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів України.

Повідомляє Інформатор.

У зверненні звертаються до органів державної влади, щоб ті переглянули питання про демобілізацію військових. Тому, що у підписаному Президентом України, 2 квітня 2024 року, законопроєкті про військовий обов’язок та військову службу було виключено відповідне положення про таку можливість.

“Це питання зараз особливо чутливе не лише для військовослужбовців та їх сімей, а й для всього суспільства. Бійці, які понад 2 роки боронять нашу державу потребують відновлення фізичних сил й морального стану. Водночас ми розуміємо, що рішення про демобілізацію чи звільнення військовослужбовців має добре виваженим, щоб не допустити послаблення сил оборони й зниження обороноздатності країни”, — йдеться у зверненні.

Депутати пропонують в найкоротший термін розробити та запровадити закон, який чітко регламентуватиме питання ротацій й демобілізації військовослужбовців.

“Мобілізовані, які знають чітку дату демобілізації матимуть кращу психологічну стійкість й зможуть ефективніше виконувати свої службові обов’язки. Упевнені, що прийняття такого закону буде справедливим кроком щодо мобілізованих громадян, а також сприятиме підвищенню збройних сил України”, — пишуть у зверненні.

Також зазначають про додаткові можливості звільнення з військової служби бійців, котрі протягом певного терміну виконували бойові завдання.

Прийнятий депутатами текст звернення підкріплять у відповідний лист та невдовзі відправлять до Верховної Ради та Кабінету міністрів України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору