Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: запечена морква

Страви з цього овочу часто доповнюють пісний стіл. Морква добре смакує саме у запеченому вигляді.

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • морква — 700 г
  • апельсиновий сік — 300 мл
  • мед — 2 ст. ложки
  • цибуля-порей — 1 стебло
  • часник — 1 зубчик
  • спеції гвоздики, кориці, мускатного горіха, перцю, кмину
  • сіль

Приготування:

Наріжте моркву на тоненькі смужки. Порей — середніми “кільцями”. Разом із морквою відваріть його у киплячій соленій воді. На це піде близько 6 хвилин.

Готові овочі після легкого обсушування ставте у форму.

Для приготування соусу змішайте усі інгредієнти та спеції. Соус після приготування вилийте на овочі. Форму-деко ставте у духовку й запікайте при температурі 180 градусів під закритою кришкою.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору