Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Діти з Парафії Стрітення Господнього відтворили Хресну дорогу у Підігрках | ФОТОРЕПОРТАЖ

Діти з Парафії Стрітення Господнього відтворили Хресну дорогу у Підігрках | ФОТОРЕПОРТАЖ

У Калуській Парафії Стрітення Господнього вже не вперше відбуваються подібні події. Не так давно в Підгірках відбувався різдвяний вертеп за участі місцевих дітей, а вже сьогодні розповідаємо вам про театралізовану Хресну ходу, яка відбулася напередодні Великодня.

Ділиться Інформатор.

У п’ятницю, 26 квітня, о 18:00 вихованці недільної школи при Парафії Стрітення Господнього представили калушанам театралізоване дійсто над яким працювали протягом останнього місяця перед Великоднем.

Майже сотня містян прийшло підтримати молодих акторів.

Інформатору вдалося розпитати отця з Парафії Стрітення Господнього, Станіслава Андрушкевича про ідею Хресної дороги в такому незвичному форматі та деталі підготовки до неї.

“З’явилася ідея зробити таку подію з дітьми ще на початку посту. Тим більше у нас вже був досвід — Різдвяний вертеп. Колись я у семінарії брав участь у такій театралізованій хресній дорозі, але ми тоді переважно старші були. З дітьми я не пригадую, щоб таке було. То ми подумали, що було б гарно десь якось наших дітей залучити. Тих, які ходять до недільної школи. А це близько 60 дітей. І якось їх варто було залучити шоб не просто відвідували Храм, але і також брали там якусь активну участь в житті парафії. І взагалі, такому проповідуванні християнства”, — ділиться священник.

Також він розповів, що підготовкою та ідеєю займалися спільно з дружиною Юлею. Тривала вона понад три тижні.

“Зіграти таку складну історію було досить складно. Декому з дітей було справді важко. Особливо Ісусу і кату. Це дві найважчі ролі, які є взагалі в Хресній дорозі. Але ми навіть не думали, що так гарно всьо співпаде і діти так гарно зіграють ролі свої”, — додав отець Станіслав.

Також священнослужитель відзначив працю пані Богдани, мами одного з хлопців, які зіграли у Хресній ході. Вона пошила майже всі костюми.

Остап Микитюк
Богдана Піскун

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору