Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Син полеглого Героя зібрав на аукціоні для 102 бригади понад 90 тисяч гривень | ФОТОРЕПОРТАЖ

Син полеглого Героя зібрав на аукціоні для 102 бригади понад 90 тисяч гривень | ФОТОРЕПОРТАЖ

Лють і туга здатні робити страшні речі. Особливо коли це туга за батьком, чоловіком, другом… Проте, якщо її спрямувати у правильне русло, то можна робити направду дивовижні речі. Як сьогодні.

Розповідає Інформатор.

В суботу, 27 квітня у головній залі Мультикультурного центру відбувся Благодійний аукціон пам’яті Мар’яна Русинкевича, який на прохання сина  полеглого Героя, Матвія, організувала мама Соломія Русинкевич, спільно з волонтерками БФ “Волонтерський корпус Прикарпаття”, Яною Дюг та Кароліною Козак. Мета, зібрати на тепловізійний приціл, орієнтовна вартість якого — 50 тисяч гривень.

На заході було представлено 16 лотів — це картини власноруч написані Матвієм.

“Це повністю ідея Матвія, якому 10 років. Він завжди хотів допомагати татові й, на жаль, не встиг за життя. Тому на даному етапі він хоче допомогти хлопцям, побратимам батька на Запорізькому напрямку зібрати на купівлю тепловізора”, — поділилася перед початком мама хлопчика.

“Дуже дякую за те, що ви прийшли. Суть нашого збору — Матвій завжди хотів допомагати своєму татові. За життя коли я робила збір для чоловіка на EcoFlow, ми його дуже швидко закрили. Тому він не встиг. І тому, зараз Матвій хоче допомогти батальйону де служив тато. Давайте нехай це буде гарний початок для нього”, — зазначила вона зі сцени.

Також всі присутні спільно з капеланом та отцем Федором Морозом помолилися за полеглого Героя та вшанувала його пам’ять хвилиною мовчання.

До слова такоє вийшов побратим Мар’яна, Василь Кульбанський:

“Чи є слова, якими можна описати біль від втрати побратимів? Я не знаю… Важко підібрати. Я дякую долі, що вона звела мене з Мар’яном. Шкода, що за таких обставин. На війні. Це був найкращий побратим, друг, чоловік та батько. Він був по доброму впертий… і вірний. І я вам скажу, що він залишився вірним до свого останнього подиху. Він був вірний українському народу. Нехай наша впертість і наша вірність опише ту невимовну тугу за рідними серцями. Прошу вас підтримати ініціативу сина Матвія, який хоче допомогти татовим побратимам нищити ту нечисть“, — закликав він.

Опісля розпочався безпосередньо сам аукціон. За більш ніж годину всі лоти “зійшли з молотка” і було зібрано 90 600 гривень. Таким чином, наші захисники зі 102 бригади незабаром зможуть отримати не один, а два приціли.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору