Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушанин знайшов банківську картку і “погуляв” на 20 тисяч гривень

Калушанин знайшов банківську картку і "погуляв" на 20 тисяч гривень

Калуський міськрайонний суд завершив розгляд кримінальної справи за фактом привласнення офіційного документу та крадіжки.

Згідно з матеріалами справи, у грудні 2023 року місцевий мешканець загубив у Калуші банківську карту, а чоловік, який згодом опинився на лаві підсудних, її знайшов.

“Розуміючи, що вказана банківська картка фактично не вийшла з володіння власника, а лише втрачена ним і він може за нею повернутися, маючи можливість виявити (ідентифікувати) законного власника картки або здати її до банківської установи, усвідомлюючи можливість розрахуватися нею за товари чи послуги за допомогою функції безконтактної технології оплати “PayPass”, через платіжні термінали, керуючись корисливим мотивом, з метою таємного викрадення з банківського рахунку, до якого прив’язана дана банківська картка, грошових коштів, вирішив обернути їх на свою користь”, — йдеться у вироку суду.

Загалом слідством було встановлено, що 26 січня з банківської картки було здійснено низку покупок, зокрема — в онлайнмагазині китайських товарів. Серед придбаного — “високоточні професійні електроні ваги” за 448 гривень, “силовий неодимовий магніт двохсторонній” за 628 гривень, “ігрова консоль” за майже 11 936 гривень тощо. Купив собі чоловік також сигарет в одній із крамниць міста та деяких ліків, далі — мішок картоплі, пачку вареників, дві слойки та ще трохи продуктів.

Загалом за день він витратив 21 388 гривень та 78 копійок.

В суді справу розглядали за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 357 та ч. 4 ст. 185 КК України.

Калушанин свою вину визнав. 28 березня цього року між ним та прокурором Калуської окружної прокуратури було укладено угоду про визнання винуватості та узгодження покарання. Зійшлися на п’яти роках позбавлення волі, але за умови звільнення з випробуванням та встановлення іспитового строку.

Суд ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості. Відповідно до ст. 75 КК України чоловіка звільнено від відбування покарання з іспитовим строком два роки. Він має періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти цей орган про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору