Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Від 17 до 60 тисяч гривень штрафу за ухилянство — вже у травні?

Про нові штрафи за ухилення від мобілізації розповіла адвокатка юридичної компанії “Riyako&Partners” Катерина Аніщенко. За її словами, штрафи зростуть майже втричі.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Інформатор Україна.

З 18 травня в Україні стануть чинними нові штрафи за ухилення від мобілізації. Для тих, хто не виконує зобов’язання перед державою, вони суттєво збільшать покарання. Тепер штрафи коливатимуться від 17 тис. грн до майже 60 тис. грн.

А саме:

  • За перше правопорушення: від 17 000 до 25 000 гривень.
  • Для посадових та юридичних осіб: від 34 000 до 59 500 гривень.

Адвокатка пояснила, що у випадку, якщо людина ігнорує повістку, їй надсилають вимогу з’явитися до військкомату. У разі невиконання вимоги ТЦК може звернутися до суду з проханням про заборону керувати транспортними засобами та накладення інших адміністративних стягнень.

Вона також наголосила, що навіть ті, хто не з’являвся до ТЦК під час воєнного стану, тепер зобов’язані сплатити штраф при першому відвідуванні.

Сума штрафу після 18 травня буде вищою, а оновлення військово-облікових даних не звільняє від сплати штрафу.

 “Ті військовозобов’язані, які не з’являлися до ТЦК під час дії воєнного стану раніше, зараз так чи інакше мають при першому поході до військкомату сплатити штраф. Навіть якщо ви туди звертаєтеся, щоб отримати відстрочку. Різниця в тому, що після 18 травня суму доведеться сплатити вже вищу“, – додає адвокат.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору