Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Завжди, а не сезонно. За межами населених пунктів автівки мають світити

Завжди, а не сезонно. За межами населених пунктів автівки мають світити

Раніше з 1 травня водії у денну пору могли більше не вмикати світло фар — так було прописано у ПДР. Але восени 2023 року Уряд скасував часові проміжки. Тож, тепер поза межами населеного пункту фари слід вмикати увесь рік.

Нагадує Інформатор.

Зміни до Правил дорожнього руху, що стосуються сезонного ввімкнення ближнього світла фар або ходових вогнів при русі за межами населених пунктів, Кабмін схвалив з мотивів наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Тепер вмикати денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар, водії зобов’язані під час руху поза населеними пунктами на всіх механічних транспортних засобах упродовж усього року. Раніше, нагадаємо, таке правило стосувалося лише періоду з 1 жовтня до 1 травня.

У п. 9.8 ПДР тепер це правило відомбражено так:

“На всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар.

В умовах недостатньої видимості на механічних транспортних засобах можна ввімкнути дальнє світло фар або додатково протитуманні фари за умови, що це не буде засліплювати інших водіїв”.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору