Калуш До сайту

Рецепти до Великодня: класична сирна паска, шоколадна та заварна

Сирна паска — великодня солодка страва з сиру. Сьогодні розповімо про те, як приготувати класичний її варіант, шоколадну паску та заварну.

Пише Інформатор.

КЛАСИЧНА СИРНА ПАСКА

Інгредієнти:

Приготування:

Перекладіть сир в окрему посудину та збийте блендером до однорідної маси.

В іншій посудині змішайте сметану з цукром. Додайте до сирної маси.

Вершкове масло кімнатної температури, дещо розтоплене, додайте до маси та перебийте міксером. Додайте родзинки й перемішайте.

Форму для паски застеліть зволоженою марлею. Залийте сир та накрийте гнітом. Залиште в холодильнику на 10-12 годин. Сироватку з посудини потрібно періодично зливати.

Опісля — витягніть з посудини. Прикрашайте шоколадом чи посипкою.\

СИРНА ПАСКА “ШОКОЛАД”

Інгредієнти:

Приготування:

Протріть сир через сито до однорідної консистенції.

Жовтки збийте з цукром та ванільним цукром. Додайте молоко. Перелийте до металевого посуду та готуйте на водяній бані, поки маса не загусне.

Зніміть з вогню, додайте масло та перемішайте до однорідності. З’єднайте з сиром і збийте.

Розтопіть три види шоколаду окремо. Так само поділіть сир на три частини: велику, маленьку й середню. Білий шоколад додайте до маленької порції сиру, чорний до великої, а молочний — до середньої.

Форму застеліть марлею. Викладіть масу шарами: білу, молочну та гірку. зверху покладіть щось важке та поставте у холодильник на ніч.

Опісля — прикрашайте.

ЗАВАРНА СИРНА ПАСКА

Інгредієнти:

Приготування:

Сир перетріть через сито із дрібними отворами або перебийте блендером.

До сиру додайте жовтки, сметану, цукор та ванільний цукор. Усе перемішайте. У суміш додайте масло. Збивайте до однорідної консистенції.

Викладіть в сотейник та поставте на повільний вогонь. Прогрівайте до появи бульбашок.

Переставте каструлю в посудину з холодною водою, остудіть і поставте у холодильник на кілька годин.

Вже в охолоджену масу додайте горішки та родзинки. Перемішайте.

Формочку вистеліть марлею. Краї залиште вільними. Наповніть сирною масою та накрийте марлею. Встановіть гніт та залиште масу у холодильнику на добу.

Опісля — прикарашайте.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08