Сирна паска — великодня солодка страва з сиру. Сьогодні розповімо про те, як приготувати класичний її варіант, шоколадну паску та заварну.
Пише Інформатор.
КЛАСИЧНА СИРНА ПАСКА
Інгредієнти:
- сир — 500 г
- вершкове масло — 100 г
- цукор-пісок — ½ склянки
- сметана — 150 г
- родзинки — 1 склянка
Приготування:
Перекладіть сир в окрему посудину та збийте блендером до однорідної маси.
В іншій посудині змішайте сметану з цукром. Додайте до сирної маси.
Вершкове масло кімнатної температури, дещо розтоплене, додайте до маси та перебийте міксером. Додайте родзинки й перемішайте.
Форму для паски застеліть зволоженою марлею. Залийте сир та накрийте гнітом. Залиште в холодильнику на 10-12 годин. Сироватку з посудини потрібно періодично зливати.
Опісля — витягніть з посудини. Прикрашайте шоколадом чи посипкою.\
СИРНА ПАСКА “ШОКОЛАД”
Інгредієнти:
- сир 9-15% — 600 г
- жовтки — 2 шт.
- цукор — 100 г
- ванільний цукор — 1 ч.л
- молоко — 50 мл
- вершкове масло — 100 г
- білий шоколад — 30 г
- молочний шоколад — 50 г
- гіркий шоколад — 60 г
Приготування:
Протріть сир через сито до однорідної консистенції.
Жовтки збийте з цукром та ванільним цукром. Додайте молоко. Перелийте до металевого посуду та готуйте на водяній бані, поки маса не загусне.
Зніміть з вогню, додайте масло та перемішайте до однорідності. З’єднайте з сиром і збийте.
Розтопіть три види шоколаду окремо. Так само поділіть сир на три частини: велику, маленьку й середню. Білий шоколад додайте до маленької порції сиру, чорний до великої, а молочний — до середньої.
Форму застеліть марлею. Викладіть масу шарами: білу, молочну та гірку. зверху покладіть щось важке та поставте у холодильник на ніч.
Опісля — прикрашайте.
ЗАВАРНА СИРНА ПАСКА
Інгредієнти:
- сир (жирний) — 500 г
- яєчні жовтки — 3-4 шт. (або 2-3 яйця)
- сметана — 200 г
- вершкове масло (кімнатної температури) — 100 г
- цукор — 100 г
- ванільний цукор — 1 ч.л
- родзинки — 80 г
- улюблені горіхи — 50 г
Приготування:
Сир перетріть через сито із дрібними отворами або перебийте блендером.
До сиру додайте жовтки, сметану, цукор та ванільний цукор. Усе перемішайте. У суміш додайте масло. Збивайте до однорідної консистенції.
Викладіть в сотейник та поставте на повільний вогонь. Прогрівайте до появи бульбашок.
Переставте каструлю в посудину з холодною водою, остудіть і поставте у холодильник на кілька годин.
Вже в охолоджену масу додайте горішки та родзинки. Перемішайте.
Формочку вистеліть марлею. Краї залиште вільними. Наповніть сирною масою та накрийте марлею. Встановіть гніт та залиште масу у холодильнику на добу.
Опісля — прикарашайте.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08