Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Брошнів-Осаді хочуть відновити вузькоколійне депо

В Брошнів-Осаді хочуть відновити вузькоколійне депо

Студент Олег Василів показав, як можна реорганізувати депо в музей-скансен та інтерактивний рекреаційно-відпочинковий центр спадщини.

Пише Інформатор, посилаючись на Брошнів-Осадську ТГ.

Нещодавно в Івано-Франківську відбулась презентація архітектурних проєктів, котрі можуть стати потенційними “магнітами” для Східної Бойківщини. Відбувалось це в рамках події “Бойківські Карпати: творимо туристичне майбутнє дестинації”. До розгляду запропонували проєкти, які були створені університетом Короля Данила спільно з департаментом міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської ОДА.

Один з представлених проєктів стосується й Калущини. Студент Олег Василів представив проєкт реорганізації вузькоколійного депо в Брошнів-Осаді. Проєкт отримав назву: “Трансформація вузькоколійного депо в селищі Брошнів-Осада в музей-скансен та інтерактивний рекреаційно-відпочинковий центр спадщини”. Його основний задум це створення у селищі музею просто неба.

“Чи матиме проєкт майбутнє? Можливо, адже місцевим історикам та краєзнавцям селища достеменно відомо, що завершення будівництва депо відбулося у 1950 році. На той час начальником ВЗД був Шевчук Іван Степанович, котрий є дідусем Патріарха УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука”, — пишуть на сторінці громади.

Переглянути візуалізацію проєкту можна у відео:

В Брошнів-Осадській селищній раді зазначають, що питання вільної території під майбутній музей залишається відкритим.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору