Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Володимира Кушлика

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Володимира Кушлика

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Володимира Кушлика — снайпера 2-ої роти 109-го батальйону 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади.

Володимир Кушлик народився 2 серпня 1996 року в с. Голинь. З п’яти років жив у Калуші, вчився у місцевій школі №7. Після сьомого класу вступив до Прикарпатського військово-спортивного ліцею, що в Надвірній. Охоче займався спортом і науковою роботою.

Він хотів бути священником… Але з початком Революції гідності став активним громадським діячем, а відтак — оборонцем України.

Після АТО вів активну громадську діяльність і мріяв розпочати власну справу. Відкрив свій автосервіс…

22 лютого 2022 року Володимир Кушлик за 20 хвилин склав рюкзак і вирушив у військкомат. Першою в зону бойових дій вирушала коломийська “десятка”. З нею вирушив і 26-річний калушанин. У складі легендарного батальйону він стримував наступ ворога зі сторони Білорусі.

Загинув 7 березня 2022 року у ході боїв за звільнення Житомирщини та Київщини. Це сталося в селі Слобода-Кухарська.

2 червня 2022 року указом Президента України Володимир Кушлик був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору