Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Василя Петрука

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Василя Петрука

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Василя Петрука — навідника-оператора у складі 14-ої окремої механізованої бригади імені Романа Великого.

Василь Петрук народився 15 січня 1989 року в с. Новоселиця Вигодської громади. З чотирьох років проживав у Долині, навчався у спеціалізованій школі-інтернаті, любив спорт. З восьми років займався боксом.

Після 9-го класу почав працювати й паралельно навчався у вечірній школі. Був душею компанії, доброзичливим і легко знаходив спільну мову з людьми. 

У 2007-2009 роках відслужив строкову службу в ракетних військах ЗСУ. А далі — працював в Івано-Франківську. Одружився й у 2016 році став батьком свого первістка Артема, а через кілька років у нього народилась донечка.

Влітку 2016 року Василь Петрук приймає рішення йти захищати Україну й відтоді мужньо виконував свій обов’язок впродовж років. В зоні АТО він зокрема ніс службу на Луганщині. Був двічі пораненим за час служби…

Воїн трагічно загинув на самому початку повномасштабної війни: 2 березня 2022 року його було смертельно поранено на бойовому посту біля Житомира під час авіанальоту ворожої авіації. За годину до смерті він спілкувався з мамою за допомогою відеозв’язку…

Похований Герой у місті Долині.

Указом Президента України №140/2022 від 16 березня 2022 року посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

18 серпня 2022-го рішенням Долинської міської ради №1700-22/2022 нагороджений відзнакою “За заслуги перед Долинською громадою”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору