Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші суд закрив справу щодо колишнього керівника відділу СБУ

У Калуші суд закрив справу щодо колишнього керівника відділу СБУ

Його підозрювали у шахрайстві, але суд констатував, що інкриміновані злочини є нетяжкими, а з дня їх скоєння минуло вже п’ять років.

Як пишуть “Вікна”, Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо начальника Калуського міського відділу управління СБУ в Івано-Франківській області у жовтні 2021 року. Слідчі з’ясували, що впродовж кількох років посадовець отримував благодійну допомогу від Калуської міської ради для потреб СБУ (паливні матеріали, оргтехніку та інші матеріальні цінності), але “отримані цінності відповідальній особі УСБУ в Івано-Франківській області не передавали і заходів щодо їхнього обліку вжито не було”.

Обвинувальний акт було скеровано до суду за ч. 1 і ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Справу розглядав Калуський міськрайонний суд. В ухвалі від 1 травня зазначено, що в кількох епізодах від лютого 2016 року до квітня 2019 року обвинувачений заволодів майном на загальну суму 120 092,50 гривень.

“Суд констатував, що інкриміновані експосадовцю злочини є нетяжкими, а стаття 49 Кримінального Кодексу України передбачає звільнення особи від кримінальної відповідальності, якщо з дня скоєння ним нетяжкого злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло п’ять років. Оскільки на момент винесення ухвали з дня події вчинення кримінальних правопорушень минуло більше п’яти років, суд поставив звільнити обвинувачено від кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України у зв’язку із закінченням строків давності. А також — закрити кримінальне провадження щодо нього, яке було внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.01.2021 року”, — пише видання.

Окрім цього, суд залишив без розгляду цивільний позов прокурора в інтересах держави в особі Калуської міської ради про відшкодування шкоди завданої злочином.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору