Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Міноборони визначились, хто буде придатним, а хто ні | Внесено зміни до указу №402

У Міноборони визначились хто буде придатним, а хто ні — зміни до указу №402

У суботу, 4 травня, в Україні скасовується статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних чоловіків. Тобто, для чоловіків від 18 до 60 років тепер є лише два статуси – «придатний» чи «непридатний». Рішення прийматиметься за підсумками повторного проходження військово-лікарської комісії. Нагадаємо також, що з 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію. Також на минулому тижні були прийняті зміни до указу №402.

Детальніше розповідає Інформатор, посилаючись на Верховну Раду України.

Проте, це не означає, що всі чоловіки відразу повинні з’явитися до ТЦК та СП для проходження ВЛК.  Обмежено придатні громадяни матимуть дев’ять місяців після набрання чинності законом – тобто до 4 лютого 2025 року.

Відповідно до вищезгаданих прийнятих законів, 27 квітня були затверджені зміни до указу №402, які остаточно визначають до якої категорії потраплять військовозобов’язані.

У змінах, які були внесені наказом №262 “Про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України”, є кілька категорій, які військовозобов’язаному може присвоїти ВЛК:

  • придатні до служби;
  • придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВНЗ, навчальних центрах, установах, медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони;
  • непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку;
  • тимчасово непридатні – вимагають лікування, відпустки, звільнення від виконання службових обов’язків
  • тимчасово непридатні.

З повним списком можна ознайомитись в інтерактивній таблиці:

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору