Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ігоря Чошка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ігоря Чошка — бійця 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Ігор Чошко народився 17 лютого 1977 року у Калуші. Був дуже обдарованою дитиною: займався бойовими мистецтвами і водночас тяжів до малювання. Вчився у школі №3, після закінчення якої був призваний на строкову службу.

Він любив військову справу, але через отриману травму продовжити розвиватися у цій сфері не міг. Вступив до коледжу в Коломиї, обравши професію юриста.

Одружившись, став люблячим батьком для трьох синів. Дуже любив свою родину.

Працював художником по граніту. А під час Революції гідності — був активним її учасником і навіть отримав невелике поранення під час сутичок із “беркутівцями”. Згодом пішов добровольцем в АТО. Служив у бригаді прикордонників. Після більш як двох років служби був звільнений у запас.

24 лютого 2022 року він повістки не чекав — пішов добровольцем. А вже через 11 днів — загинув.  Це сталося під час бою поблизу села Слобода-Кухарська Житомирської області. В останній розмові з дружиною, яка була напередодні, просив передати всім, що любить їх.

Похований на Алеї слави у Калуші.

Указом Президента України №384/2022 від 2 червня 2022 року Ігор Чошко нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Також відзначений медаллю “За оборону рідної держави” (посмертно).

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08