Для пофарбування яєць до Великодня нам знадобиться куркума, каркаде і… вино.
Пише Інформатор.
КРАШАНКИ З КУРКУМОЮ
Інгредієнти:
- яйця — 4-5 штук
- вода — 700 мл
- куркума — 3 ст. ложки
Як фарбувати?
У маленьку каструлю чи сотейник налийте воду. Додайте куркуму та добре перемішайте.
Викладіть у воду яйця та доведіть до кипіння. Варіть 15 хвилин на маленькому вогні. Зніміть каструлю з вогню та залиште охолоджуватися при кімнатній температурі.
Витягніть крашанки та дайте обсохнути.
КРАШАНКИ З КАРКАДЕ
Інгредієнти:
- вода — 700 мл
- каркаде — 40 г
- столовий оцет 9% — 1 ст. ложка (або 2 ст. ложки яблучного)
- сіль — 1 ст. ложка
- білі яйця — 5 шт
- олія — 1 ч. ложка
Як фарбувати?
У каструлю або сотейник налийте воду, додайте каркаде, оцет та сіль. Перемішайте інгредієнти, викладіть у воду яйця.
Доведіть воду до кипіння, зменште вогонь та варіть яйця 10 хв. Потім зніміть каструлю з вогню та залиште охолоджуватися за кімнатної температури. На цьому етапі ви можете витягнути яйця, як тільки ті трохи охолонуть, або ж залишити їх настоюватися на 2 години, щоб досягти темно-синього кольору.
Обережно витягніть яйця на паперовий рушник та залиште сохнути. Якщо вам хочеться долати крашанкам трохи глянцевого блиску, можна змочити паперову серветку в олії та змастити нею крашанки.
КРАШАНКИ У ВИНІ
Інгредієнти:
- солодке вино — 700 мл
- яйця — 4 шт
Як фарбувати?
Викладіть яйця в сотейник і залийте їх вином. Поставте сотейник на плиту.
Варіть яйця у вині 10 хвилин, потім зніміть з вогню та лишіть фарбуватися за кімнатної температури.
Ложкою дістаньте крашанки з вина через 6-8 годин, покладіть на тарілку з паперовим рушником і дайте обсохнути впродовж години.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08