Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Віталія Бондарука

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Віталія Бондарука

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Віталія Бондарука — командир мінометного взводу у 59-тій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка.

Віталій Бондарук народився 11 листопада 1997 року у с. Княжолука. Вчився у Долинському ліцеї-інтернаті, був опорою для батьків та сестри, серед друзів виділявся цілеспрямованістю та мужністю. Хотів бути військовим, тому в 2014 році вступив до Львівського державного ліцею імені Героїв Крут, а потім — у Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У спорті та навчанні мав успіхи. Пощастило йому зустріти і своє кохання. Після одруження у Віталія та його дружини Анни народилося двоє дітей.

В 2020 році прикарпатець підписує контракт та стає частиною ЗСУ. Близько року перебував у зоні ООС. Не роздумуючи, став на захист батьківщини 24 лютого 2022 року. А через місяць загинув від уламків ворожого снаряда, прикриваючи своїх побратимів на бойовому завданні поблизу с. Таврійське в Херсонській області.

Похований у рідному селі Княжолука.

Указом Президента України від 4 квітня 2022 року № 209/2022 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання “Герой України” з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно). Також нагороджений відзнакою “Почесний громадянин Долинської громади”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору